המוסיקה נתפסת כטהורה וכמופשטת שבאמנויות. היא נוגעת בנפש, וכוחה עדין ורב להגיע אל עמקי האדם.
הדיסקים, האורטוריות “החולם שר” ו”כינור דוד” (ראו יצירה – שונות), כמו גם הפקות המוסיקה הרבות של רקנטי כמפיק-עורך בערוץ הראשון של הטלוויזיה (ראו יצירה – סרטים) , נובעים מאמונה עמוקה בכוחה של המוסיקה לחזור ולהחזיר לבית אבא, לחוות ולהחיות תרבויות כמו-נשכחות, לצייר עולם יהודי בצלילים ולהוות גשר אל מחוזות זהות אישית ולאומית.
עד מתי קץ הפלאות
כ-160 פיוטים (“פזמונים” בפי יהודי שלוניקי) וקטעי תפילה שהקליט שמואל א’ רקנטי ז”ל בשנות השישים של המאה הקודמת מפי חשובי החזנים השלוניקאים של אותו דור, ילידי סוף המאה התשע עשרה או תחילת המאה העשרים, במקאמים (סולמות מוזיקאליים) שונים ומגוונים. חלקם הושרו באותן שנים על ידי בני הקהילה, וחלקם היו עתיקים ונשכחים וכבר לא היו מוכרים להם. ההקלטות נשמרו מאז בביתו של רקנטי, אביו של יצחק, ועתה הן רואות אור לראשונה במארז של שמונה דיסקים. הוצאה לאור והפצה: רננות, המכון למוזיקה יהודית, תשע”ז, 2017.
ישן אל תרדם
באלול תשכ”ג, 1963, התאספו חזניה הבולטים של העדה השלוניקאית בתל אביב וסביבותיה לאמירת סליחות ברוב עם בבית האבות ע”ש ליאון רקנאטי, שהיה ממנהיגי יהדות שלוניקי. שמואל א’ רקנטי ז”ל הקליט את המעמד. הפקה והפצה: רננות, המכון למוזיקה יהודית, תשע”ד, 2014. הפצה:
מעגלים
לדיסק זה חברו מעבדים מצוינים וזמרים ידועים, והם מבצעים שירים ממסורת הלדינו סביב מעגל השנה. C.B.S. ורשות השידור. תשמ”ח, 1988. הפצה: רננות, המכון למוזיקה יהודית.
מחזור שלוניקי
פיוטי שלוניקי לימים נוראים בעיבודו של איתן אביצור ובליווי קבוצת נגנים. הפקת רשות השידור, ב-1984, שעובדה לדיסק בהפצת רננות, המכון למוזיקה יהודית.
שלום לבוא שבת
מבחר שירים ופיוטים לשבת, C.B.S. ורשות השידור, 1979.